CHAIRMAN OF LAMPUNG DPRD MINGRUM GUMAY CONGRATULATES THE BEST UNIVERSITAS TEKNOKRAT INDONESIA I IN SUMBAGSEL

Universitas Teknokrat Indonesia menjadi yang terbaik I di wilayah Sumbagsel versi Webometrics Juli 2021.

Untuk di Sumatera,

The campus, which is led by the Chancellor D H Nasrullah Yusuf, SE, MBA is ranked III. As for the national scale, still based on Webometrics, Technocrats are in the 85th position.

The chairman of the Lampung DPRD, Mingrum Gumay, congratulated the teknokrat for their achievements.

Mingrum Gumay said, Teknokrat so far have made a big contribution to the world of education in Lampung. With this outstanding rating, Mingrum believes the Teknokrat will be at the forefront.

He hopes that this achievement will be maintained and will be the best in Sumatra in the years to come.

The chairman of the Lampung DPRD from the PDIP faction explained that this must be supported by the quality of all academics in Teknokrat.

Then it is also supported by the mastery of qualified technology. As well as the existence of a super complete and sophisticated campus infrastructure.

Mingrum said that the quality of the graduates of this campus was also tested in the alumni’s workplace. They, he said, mostly work in government agencies, private sector, and businessmen.

The Chairman of the Council hopes that the cooperation with the Lampung Provincial Government and Lampung DPRD can be developed further. Including in terms of digital literacy that is being echoed.

He considered, Teknokrat with community service programs or PKM were able to manifest service in the true sense of the community.

Deputy Chancellor I of the Universitas Teknokrat Indonesia, Dr. H Mahathir Muhammad SE MM, said that the campus is trying to be better in the future. He wants the quality of graduates and learning models to skyrocket.

This recognition based on Webometrics, said Mahathir, is believed to increase the confidence and confidence of the campus to compete with other entities.

And compete to provide the number 1 educational service for all students. He also said that the strengthening of information technology on campus also supports the achievement of the Webometrics version. [Sugiono]

The Universitas Teknokrat Indonesia became the first best in the South Sumatra region according to the Webometrics version of July 2021.

For Sumatra,

The campus, which is led by the Chancellor D H Nasrullah Yusuf, SE, MBA is ranked III. As for the national scale, still based on Webometrics, Teknokrat are in the 85th position.

The chairman of the Lampung DPRD, Mingrum Gumay, congratulated the teknokrat  for their achievements.

The chairman of the Lampung DPRD from the PDIP faction explained that this must be supported by the quality of all academics in Technocrats.

Untuk di Sumatera, kampus yang dipimpin Rektor D H Nasrullah Yusuf SE MBA ini ada di peringkat III. Sedangkan untuk skala nasional, masih berdasar Webometrics, Teknokrat berada di posisi ke-85.

Ketua DPRD Lampung Mingrum Gumay memberikan ucapan selamat atas prestasi yang ditorehkan Teknokrat.

Mingrum Gumay mengatakan, Teknokrat selama ini telah memberikan kontribusi besar untuk dunia pendidikan di Lampung. Dengan peringkat yang luar biasa ini, Mingrum yakin Teknokrat akan menjadi yang terdepan.

Ia berharap prestasi ini dipertahankan dan bisa menjadi terbaik I di Sumatera pada tahun-tahun mendatang.

Ketua DPRD Lampung asal Fraksi PDIP ini menjelaskan, hal ini pasti ditunjang oleh kualitas semua sivitas akademika di Teknokrat.

Kemudian juga ditunjang penguasaan teknologi yang mumpuni. Serta keberadaan infrastruktur kampus yang superlengkap dan canggih.

Mingrum mengatakan, kualitas lulusan kampus ini juga teruji di tempat kerja alumninya. Mereka, kata dia, banyak bekerja di instansi pemerintah, swasta, dan pengusaha.

Ketua Dewan berharap kerja sama dengan Pemerintah Provinsi Lampung dan DPRD Lampung bisa dikembangkan lebih jauh lagi. Termasuk dalam hal literasi digital yang sedang digaungkan.

Ia menilai, Teknokrat dengan program pengabdian kepada masyarakat atau PKM mampu mengejawantahkan pengabdian dalam arti sebenarnya kepada masyarakat.

Wakil Rektor I Universitas Teknokrat Indonesia Dr H Mahathir Muhammad SE MM mengatakan, kampusnya berusaha lebIh baik lagi ke depan. Ia ingin kualitas lulusan dan model pembelajaran bisa semakin melejit.

Pengakuan berdasar Webometrics ini, kata Mahathir, diyakini menambah keyakinan dan kepercayaan diri kampus bersaing dengan entitas lain.

Serta berkompetisi memberikan pelayanan edukasi nomor 1 untuk semua mahasiswa. Ia juga mengatakan, penguatan teknologi informasi di kampus ini juga turut menunjang raihan prestasi versi Webometrics tersebut. [Sugiono]